Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt danskt bussföretag kör genom Sverige

I september, när Molslinjen tar över färjetrafiken mellan Ystad och Rönne, börjar danska Kombardo Ekspressen köra till Rönne från Köpnehamn via Ystad till Rönne.

I september tar ett nytt rederi över färjetrafiken mellan Ystad och Rönne på Bornholm. Då avlöser danska Molslinjen den nuvarande BornholmerFærgen – och ett nytt bussföretag börjar köra från Köpenhamn till Ystad och vidare till Rönne. Även idag finns busstrafik mellan Köpenhamn och Bornholmsfärjan i Ystad, men passagerarna måste själva bära ombord sitt bagage på färjan.

Så blir det inte från och med september när Molslinjen tar över. Rederiet har nämligen ett eget expressbussföretag, Kombardo Expressen, som idag kör mellan Köpenhamn och Århus via rederiets färjor mellan Själland och Jylland.

När Molslinjen börjar segla mellan Ystad och Rönne kommer Kombardo Ekspressen också att ansluta från centrala Köpenhamn. Men till skillnad från idag fortsätter bussarna till Rönne. Så passagerarna kan lämna sitt bagage på bussen när den kör ombord och hämta det i bussen i Rönne hamn. Naturligtvis fungerar det likadant i omvänd riktning.

Inledningsvis kommer Kombardo Ekspressen att köra 56 dubbelturer i veckan mellan Köpenhamn och Rönne via Ystad, uppger Molslinjens kommunikationschef Jesper Maack för den danska resebranschsajten Standby.dk.

Han säger också att ”det är en frestande tanke” att sälja genomgående biljetter med Kombardo Ekspressen så att man kan åka buss från Rönne via Köpenhamn till Århus.

Busslinjen är ett samarbete mellan Molslinjen och turistbussföretaget Herning Turist som redan kör 150 turer i veckan mellan Århus och Köpenhamn under namnet Kombardo Ekspressen.

Taggat som: , , , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)