Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt företag öppnar nationalparker med buss

Norra Kvill nationalpark är en av våra äldre nationalparker men ändå en av de minst kända.

Ett nystartat företag, Nationalparksresor, ska erbjuda bussresor till svenska nationalparker. Det är nystartade Nationalparksresor som ska göra det möjligt för människor att nå många nationalparker som annars är svåra att nå om man inte har egen transport. Nationalparksresor menar att Sverige har många alltför sällan besökta naturskatter. Vistelsen i naturen sker till stor del på egen hand eller på strövtåg med färdledare.

Bakom satsningen står Tomas Bergenfeldt, pionjär inom svensk naturturism. Samarbetspartner är Världsnaturfonden WWF.

Resorna görs i klimatsmart buss med andra naturintresserade. Man bor och äter på hotell och vandrarhem med atmosfär, oftast omgivna av finaste natur. Plats, service och mat är viktigare än antal stjärnor på hotellet, förklarar Nationalparksresor.

– När man besöker storslagen svensk natur är man alltför ofta ensam där, säger Tomas Bergenfeldt, grundare och ägare av Nationalparksresor.

– Kommer man till någon av de mindre kända svenska nationalparkerna finns få bilar parkerade där och de har oftast utländska nummerskyltar. Svensken hittar av någon anledning inte dit. Det vill vi på Nationalparksresor förändra. Förutom att besök i naturen är ett effektivt hälsoverktyg, mår vår planet bra av om fler hittar resmål inom Sverige istället för att välja weekendresor till London eller Barcelona.

Tomas Bergenfeldt har ägnat större delen av sitt yrkesverksamma liv åt att skapa naturnära upplevelser med lokal förankring världen över. Redan 1984 grundade han Äventyrsresor AB och introducerade därmed själva begreppet ”äventyrsresor” i Sverige.

Äventyrsresor introducerade även begreppet ekoturism i Sverige. Efter att ha varit delaktig i Äventyrsresor i över två decennier grundade Tomas Stockholm Adventures som bland annat hjälper gästande besökare att upptäcka Stockholm från cykelsadeln och skärgården i kajak eller segelbåt.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)