Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Två av tre utsatta för hot och våld

64 procent av Arrivas medarbetare i bussar och på tåg har varit utsatta för hot eller våld. Foto: Arriva.

64 procent av tåg- och bussoperatören Arrivas medarbetare i Sverige har någon gång utsatts för antingen hot eller våld eller en kombination av båda. Det visar en omfattande trygghetsundersökning som Arriva har genomfört en trygghetsundersökning bland sina förare och ombordpersonal.

– Det är en jättehög siffra, men ligger trots allt i linje med de signaler man får om hur det ser ut i övriga kollektivtrafikbranschen samt för andra som arbetar i offentliga miljöer, till exempel poliser, brandmän och sjukvårdspersonal, säger Kenny Bungss, trygghetschef på Arriva.

– Anledningen till att vi bestämde oss för att ta fram ett trygghetsindex är att vi vill kunna se trender i hur trygga våra medarbetare i operativ tjänst upplever att de är på arbetet, säger Kenny Bungss, trygghetschef på Arriva. Vi vill också kunna följa upp om de åtgärder och aktiviteter vi genomför har rätt trygghetsskapande effekt, och då behöver vi något att utgå ifrån.

– Nu vet vi vilka de huvudsakliga utmaningarna är och vi kan börja angripa sådant som skapar otrygghet, säger Kenny Bungss.

– Varje trafikområde har satt upp individuella handlingsplaner som innehåller aktiviteter för att öka förarnas och ombordpersonalens trygghet lokalt.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)