Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Sala inför fria bussresor 1 april

Rådhuset i Sala. Foto: Archid/Wikimedia commons.

Den första april i år blir det avgiftsfritt att åka buss inom Sala kommun. Det gäller all landsbygdstrafik och stadstrafik, med undantag för den regionala busstrafiken. Inte heller på tåg blir det någon nolltaxa. Den avgiftsfria kollektivtrafiken gäller alla för resor inom kommunen, inte bara personer som är folkbokförda där. Sala kommun står för kostnaderna för nolltaxan.

Nolltaxan gäller alla dagar i veckan och alla tider när trafiken är igång. De avgiftsfria resorna gäller även för den anropsstyrda trafiken och kompletteringstrafiken. För den kompletteringstrafiken gäller dock att man måste vara folkbokförd i kommunen för att få resa avgiftsfritt.

Nolltaxan är ett test på tre år. Sedan görs en utvärdering och politikerna tar därefter ställning till hur det ska bli i framtiden.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)