Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bara utsläppsfritt i den eviga staden

Från 2025 kommer Rom enbart att köpa in utsläppsfria bussar till kollektivtrafiken,. Från 2024 kommer alla dieselfordon att förbjudas i centrala Rom. Foto: Ulo Maasing.

Ännu en europeisk storstad har nu beslutat sig för att enbart skaffa utsläppsfria bussar till kollektivtrafiken. Roms borgmästare Virginia Raggi förband på tisdagen staden att endast köpa in utsläppsfria bussar från och med år 2025 och dessutom se till att en stor del av staden är utsläppsfri år 2030. Senast 2024 kommer också dieseldrivna fordon att förbjudas i centrala Rom.

Rom har därmed anslutit sig till en deklaration från de så kallade C40-städerna om gröna och hälsosamma gator. Därmed är Rom den 13:e staden i världen som ansluter sig till deklarationen. Övriga städer är London, Paris, Los Angeles, Copenhagen, Barcelona, Quito, Vancouver, Mexico City, Milan, Seattle, Auckland och Kapstaden.

C40 består av 96 storstäder i hela världen som har åtagit sig att tackla klimatförändringarna och vidta åtgärder för att minska utsläppen av växthusgaser. Ordförande i C40 är för närvarande Paris borgmästare Anne Hidalgo.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)