Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny chefsdesigner för Mercedes-Benz och Setra

Stefan S Handt är ny chef för designen av Mercedes-Benz och Setra bussar. Foto: Daimler Buses.

Europas största busstillverkare, Daimler Buses, har fått ny chefsdesigner. Det är den 51-årige Stefan S Handt som har tagit över det övergripande ansvaret för såväl utvändig som invändig design av alla bussar från Mercedes-Benz och Setra. Han efterträder mångårige chefsdesignern Mathias Lenz som har rekryterats av den stora kinesiska busstillverkaren Yutong.

Sterfan S Handt har en examen från Konsthögskolan i Berlin och har arbetat för flera biltillverkre i Tyskland och Italien. Han har också många års bakgrund inom Daimlerkoncernen som ansvarig för den yttre designen av Merrcedes-Benz bilar. Senast var han ansvarig för interiördesignen inom Daimler Trucks and Vans.

Företrädaren Mathias Lenz arbetade med bland annat att ta fram Setra ComfortClass och ska hjälpa Yutong att vbäxa på den europeiska marknaden med hjälp av bra design.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)