Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fördubblat bussresande i Västerås

Resandet med stadsbussarna i Västerås har nästan fördubblats på fem år. Foto: Ulo Maasing.

Resandet med stadsbussarna i Västerås har i det närmaste fördubblats på fem år och ökat från drygt sex miljoner resor om året till nästan tolv miljoner, rapporterar Sveriges Radio P4 Västmanland. Grunden för fördubblingen är en lyckad satsning på busstrafiken som gjordes år 2013.

Bland annat gjordes linjedragningarna rakare och ökades turtätheten liksom trafiktiderna under kvällar och helger.

Sedan år 2015 pågår ett särskilt projekt, Framtidens kollektivtrafik, där Västerås stad och Kollektivtrafikmyndigheten Region Västmanland ser på åtgärder och konsekvenser av ett ökat bussresande på såväl kort som lång sikt.

Delar av projektet ska i sommar redovisas för kommunpolitikerna i Västerås.

Karin Widén är projektledare från Västerås stad.

– Det ska vara enkelt att åka buss och man måste känna att man vinner på att resa hållbart. Men några planer på att göra bussresandet gratis finns inte. Intäkterna gör att vi kan utveckla och förbättra trafiken, säger hon till SR P4 Västmanland.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)