Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fullt krig i Värmland: Värmlandstrafik stämmer Keolis

Värmlandstrafiks vd Jessika Lundgren. Värmlandstrafik svarar på Keolis´ stämning med att stämma Keolis. Foto: Värmlandstrafik.

Sedan det tidigare på torsdagen blev klart att Keolis stämmer Värmlandstrafik svarar nu Värmlandstrafik med att man tänker stämma Keolis. För Sveriges Radio P4 Värmland uppger Värmlandstrafik att man inom kort avser att stämma Keolis på ett belopp mellan 70 och 80 miljoner kronor och att stämningsansökan kommer att inlämnas snart. Keolis´ stämning av Värmlandstrafik, som vi nyligen rapporterade om, avser ett belopp på 80 miljoner kronor.

Redan tidigare har de båda aktörerna sagt att man avser att stämma varandra. Förhandlingar mellan parterna har inte lett till något resultat och nu råder följaktligen fullt krig i Värmland mellan Värmlandstrafik och Keolis.

Enligt Värmlandstrafik gjorde sig Keolis skyldig till avtalsbrott när man i fjol sommar sa upp sitt avtal om servicetrafiken i Värmland efter bara ett års trafik.

– Keolis´ stämning kommer inte som en överraskning för oss. Vi förbereder i vår tur en stämningsansökan och kommer inom kort att lämna in den till tingsrätten. Det här är en första tekning i en lång match.

– Det handlar om tre år och 8 månader som vi har tvingats in i ett annat avtal. Och våra beräkningar visar att det kostar oss cirka 20 miljoner kronor per år, så vi närmar oss de 80 miljoner som Keolis stämt oss på, säger Jessika Lundgren, vd för Värmlandstrafik, till SR P4 Värmland.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)