Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Jakt på tjejer som vill köra buss

Bussoperatören Keolis, som kör stadsbussarna i Jönköping, är på jakt efter kvinnor som vill arbeta som bussförare. Efter att ha arrangerat tjejdagar i både Stockholm och Göteborg för att rekrytera bussförare tar Keolis nu till samma grepp i Jönköping. Av de omkring 330 förare som kör stadsbuss där är endast runt dussintalet kvinnor.

För att täcka vakanser och pensionsavgångar satsar Keolis på att locka fler kvinnor att sätta sig bakom bussratten. På onsdag ordnar man en särskild tjejdag för detta eftersom det behövs 50 nya bussförare till Keolis i Jönköping.

– För mig är det krasst så att jag vill ha fler kvinnliga bussförare, säger Mats Norss, områdeschef Keolis Jönköping, till Jönköpings-Posten.

Skälet till att man söker kvinnor, skriver tidningen, uppges vara att kvinnor generellt sett är bättre förare. Det blir färre skador på bussarna och de har en körstil som många av resenärerna uppskattar, anser Keolis.

Men Mats Norss säger också att män självklart är välkomna att söka jobben.

– Vi har en ständig brist, det är pensionsavgångar och förare slutar varje månad.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)