Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mest Volvo i mars

Volvo toppar nyregistreringarna av tunga bussar under mars. Foto: Volvo Bussar.

Volvo toppar nyregistreringarna av tunga bussar under en lugn marsmånad, enligt siffror från branschorganisationen Bil Sweden. Under mars registrerades totalt 63 nya bussar (både lätta och tunga), 30,8% färre än under samma tid förra året, då 91 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – mars 154 bussar, 13,5% färre än förra året, då 178 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 51 under mars, 25,0% färre än under samma tid förra året då 68 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – mars 109 tunga bussar, 12,8% färre än under motsvarande period förra året då 125 registrerades.

Här är listan över nyregistrerade tunga bussar i Sverige under mars 2018:

Volvo 18
Scania 14
Setra 11
VDL 3
Mercedes-Benz 3
Irizar 1
Temsa 1

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)