Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler tog sjövägen till Estland och Lettland

Fler reste med Tallink Grupp mellan Sverige och Estland respektive Lettland under årets första kvartal. Foto: Tallink Grupp.

Antalet passagerare som reste med Tallinks och Siljas fartyg minskade under det första kvartalet i år med 0,5 procent, jämfört med samma period i fjol. Det var trafiken mellan Sverige och Finland som stod för hela minskningen. På rutterna mellan Sverige och Estland respektive Lettland ökade antalet passagerare, rapporterar AS Tallink Grupp. Totalt reste 1 930 449 passagerare med Tallink Grupp under det första kvartalet i år.

Utvecklingen av frakt var starkt positiv med en ökning på 8,2 procent. Antalet transporterade personbilar ökade med 2,3 procent.

– Antalet passagerare ökade på nästan alla våra rutter under första kvartalet 2018. Undantaget var rutterna Sverige – Finland, där modernisering och tekniska arbeten utfördes på ett av våra fartyg. Detta innebar att endast ett kryssningsfartyg var verksamt på Stockholm – Åbo-rutten i stället för de ordinarie två, under nästan 10 veckor. Därför är nedgången av antalet passagerare på den här rutten inte oväntad.

– Oavsett den totala nedgången av antalet passagerare med 0,5%, är det positivt noterbart att våra rutter mellan Sverige – Estland, och särskilt mellan Sverige – Lettland fortsätter att utvecklas positivt och antalet passagerare ökar”, säger Veiko Haavapuu, Finansdirektör på AS Tallink Grupp.

Tallink Grupp har en flotta på 14 fartyg som trafikerar sex linjer under varumärkena Tallink och Silja Line. AS Tallink Grupp har 7000 anställda i Estland, Finland, Sverige, Lettland, Tyskland och Ryssland.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)