Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tio åkte färdtjänst för 19 miljoner på ett år

SL-chefen Caroline Ottosson: Det här bör utredas. Foto: Thomas Henriksson.

Ett tiotal färdtjänstberättigade personer i Stockholms län reste för drygt 19 miljoner kronor under förra året. Det betyder att de gjorde mellan 20 och 30 resor per person om dagen eller att var och en reste 40 – 90 mil per dygn. Nu ska trafikförvaltningen i Stockholms läns landsting specialgranska den lilla gruppen, skriver Dagens Nyheter.

Enligt ett tjänsteutlåtande från SL-chefen Caroline Ottosson och chefen för trafikavdelningen på SL finns det resmönster i den aktuella gruppen som ”bör utredas vidare”.

– Idag kan vi bara spekulera. Det kan handla om allt från rena olagligheter till personer som har så allvarliga sociala problem att de i princip bosatt sig i en färdtjänsttaxi. Vad det än är måste så måste vi se till att det här går rätt till, säger Fredrik Wallén(KD)ordförande i trafiknämndens färdtjänstutskott i Stockholms läns landsting till DN.

– Det här är så omfattande att det troligtvis finns fall där resenärer utnyttjat systemet. Lika lite som vi vill ha fusk och tjuvåkning i kollektivtrafiken vill vi ha det inom färdtjänsten, säger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M).

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)