Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fria bussresor för gymnasieelever i Skellefteå

Skellefteå planerar fria bussresor för gymnasieelever från höstterminen 2019. Foto: Skellefteå Buss.

Skellefteå kommun, som har en av landets få kvarvarande kommunägda bussbolag, planerar att införa avgiftsfria bussresor för gymnasieelever. Det framgår av kommunens budget och plan för åren 2019 – 2023 som ska klubbas av kommunfullmäktige.

– Tanken är att detta ska börja gälla från augusti 2019 och i huvudsak omfatta årskurs 1-3 i gymnasiet. Vi kommer att återkomma med ett färdigt förslag och mer detaljer kring detta i början av 2019, säger Maria Marklund (S), kommunalråd i Skellefteå kommun.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)