Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Klart med VDL:s övertagande av verksamheten i Norden

Den holländska busstillverkaren VDL Bus & Coach har nu förvärvat samtliga aktier i VDL:s nordiska organisation VDL Bus & Coach Nordic AB från Björks & Byberg. Affären slutfördes i dagarna och gäller retroaktivt från och med den 1 januari i år. Beslutet att helt överta företaget är en del i VDL’s strategi att vara direkt närvarande på de större europeiska bussmarknaderna.

– Det här är ett viktigt förvärv för VDL och ökar våra möjligheter att ytterligare stärka vår position som partner vid övergången till elektromobilitet med mera på de nordiska marknaderna, säger Henk Coppens, vd för VDL Bus & Coach.

– Köpet stärker vårt långsiktiga engagemang när det gäller både stads- och turistbussoperatörer i Sverige, Finland och Norge. Vi kommer att ha fokus på att ytterligare förstärka vår närvaro på marknaden i samtliga tre länder. Bland annat kommer vi att förstärka vår försäljnings- och eftermarknadsorganisation genom att utöka vårt nätverk, säger Marcel Jacobs, affärschef hos VDL Bus & Coach.

– Affären ger oss en ännu större kapacitet att göra skillnad i övergången till e-mobilitet, som leverantör av nyckelfärdiga lösningar”, säger Sami Ojamo, tillförordnad verkställande direktör hos VDL Bus & Coach Sweden och Norway.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)