Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skånetrafiken förstärker utsatta busslinjer

Skånetrafiken satsar nu på att göra livet lättare för hårt prövade resenärer. Foto: Ulo Maasing.

Den senaste tidens stora problem med tågtrafiken i Skåne gör att Skånetrafiken nu har beslutat att göra en satsning på att göra livet lättare för hårt prövade resenärer. Fem miljoner satsas på flera busslinjer för att förstärka i rusningstrafik, alla tåg får vatten ombord och trafikinformationen i realtid förbättras.

En satsning på fem miljoner kronor för att förstärka busstrafiken när det är fulla fordon vid rusningstrafik är en av åtgärderna. Det gäller bland andra linje 100 Näset-Malmö, 146 Trelleborg-Malmö och linjerna 171 och 130 mellan Lund och Malmö.

– Från och med mitten av augusti kommer vi att sätta in fler bussar på de mest utsatta busslinjerna så att våra resenärer inte ska behöva bli förbikörda eller stå längre sträckor, säger Magnus Wikforss, affärsområdeschef buss, Skånetrafiken.

– Från och med den 1 juli kommer våra tåg ha vatten ombord i händelse av störning och vi har etablerat en daglig åtgärdsgrupp med fokus att få bort korta Öresundståg i rusningstrafik, säger Linus Eriksson, trafikdirektör, Skånetrafiken.

Skånetrafiken förbättrar också trafikinformation i realtid. Under året kommer flera funktioner att lanseras, bland annat kommer Skånetrafiken-appen att meddela resenären om förändringar som kan påverka ”min resa”.

– Man kommer också i realtid att kunna se var bussen eller tåget är genom gps-position på alla bussar. Det gör att våra pendlare snabbt kan ta egna beslut vid händelser, för sin fortsatta resa, säger Linus Eriksson.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)