Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Parisisk stororder till Iveco Bus

Iveco Urbanway gasdriven ledbuss. Bild: Iveco Bus.

Lokaltrafiken i Paris, RATP, har tilldelat Iveco Bus en upphandling av 150 gasdrivna stadsbussar av modell Iveco Urbanway. Ordern avser 18-meters ledbussar och är en uppföljning på en jätteorder 2014 på omkring 1 000 bussar.

Bussarna är tänkta att drivas med biogas som en del av RATP:s snabba omställning till en fossilfri busstrafik. År 2025 ska samtliga RATP:s 4500 bussar vara fossilfria. Två tredjedelar ska vara batteribussar och resten biogasdrivna.

RATP har idag 74 batteribussar i trafik.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)