Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Starkt kvartal för taxijätte

Taxijätten Cabonline Group, där bland annat Sverigetaxi ingår, förbättrade sitt resultat kraftigt under första kvartalet. Foto: Ulo Maasing.

Den nordiska taxijätten Cabonline Group redovisar ett starkt första kvartal i år med ett rörelseresultat på 22 miljoner kronor. Det är en förbättring med fyra miljoner jämfört med första kvartalet 2017. Det framgår av Cabonlines kvartalsrapport. Resultatet före skatt blev 6 miljoner kronor mot ett minus på sex miljoner under perioden januari – mars förra året.

Nettoomsättningen uppgick till 1567 miljoner kronor mot 1438 miljoner under det första kvartalet förra året.

Kassaflödet blev 57 miljoner mot ett negativt kassaflöde på 31 miljoner under första kvartalet förra året.

– Cabonline inledde 2018 med ett glädjande starkt resultat under första kvartalet, jämfört med förra året. Förvärven som gjorts har utvecklats enligt våra förväntningar och kontrakten inom den offentliga sektorn har haft en god lönsamhet. Dessutom har vi höjt vår egen operationella effektivitet och fått ner kostnaderna som resultat av det besparingsprogram som lanserades under sista kvartalet 2017, kommenterar Cabonline Groups vd Peter Viinapuu.

Cabonline är verksamt i Sverige, Norge och Finland.Cirka 2 700 åkerier är anslutna med tillsammans drygt 6 000 fordon under olika varumärken, bland annat TaxiKurir, Norgestaxi, TOPCAB, Kovanen, Taxi Skåne och Sverigetaxi..

Taggat som: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)