Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svenskt företag informerar danska bussresenärer

Midtrafik och två andra danska trafikselskab handlar svenskt. Foto: Midtrafik.

Det svenska företaget MultiQ med huvudkontor i Lund har vunnit en stor upphandling av informationsskärmar i dansk kollektivtrafik. Det är de tre huvudmännen Sydtrafik som tillsammans med Fynbus och BAT på Bornholm har gjort upphandlingen som i första skedet beräknas vara värt drygt 23 miljoner kronor under två år.

De tre trafikhuvudmännen, eller trafikselskaben som den danska benämningen är, ansvarar för kollektivtrafiken i Södra Danmark, på Fyn och Bornholm. Genom satsningen vill man möta ett mer personifierat resande med högre krav på information i såväl fordon som på stationer och hållplatser.

Där kommer man att satsa på en utbyggnad av den befintliga trafikinformationen. Resenärerna kommer att få realtidsinformation kring avgångs- och ankomsttider samt uppdateringar kring eventuella trafikstörningar.

MultiQ har på senare tid haft en rad framgångar i nordisk kollektivtrafik med stora uppdrag från Skånetrafiken, Köpenhamn och Island.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)