Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

550 Scaniabussar till Burkina Faso

Gatubild från Burkina Fasos huvudstad Ouagadougou. Snart ska 550 Scaniabussar rulla där.

Busstillverkaren Scania och den franska kollektivtrafikoperatören RATP Group har undertecknat en avsiktsförklaring med regeringen i den afrikanska staten Burkina Faso om att i landets huvudstad Ouagadougou bygga upp ett modernt och effektivt bussystem med 460 stadsbussar och 90 turistbussar.

Trafiken startar under 2019 med en första leverans av 225 Scaniabussar. Utöver att Scania levererar stads- och turistbussar omfattar projektet även uppbyggnad av hållplatser, bussfiler och en bussdepå. Scania ska också svara för utbildning av förare och servicetekniker.

I samarbete med RATP Group kommer Scania att säkra ett effektivt utnyttjande av bussflottan. Dessutom kommer Scania att arbeta för att introducera alternativa bränslen med målet att hela flottan ska drivas på biodiesel och biogas.

Inledningsvis kommer det befintliga bussnätet att moderniseras parallellt med att ett nytt BRT-system med fyra linjer planeras.

Statliga RATP Group är en av världens fem största kollektivtrafikoperatörer. Företaget kommer att bidra med sin expertis inom hela kedjan av mobilitet – inom teknik, finansiering och utbildning. Dessutom kommer RATP Group att utforma, leverera och driva intelligenta transportsystem såsom trafikinformation och biljettsystem.

Överenskommelsen undertecknades i Paris i samband med den pågående mässan Transports Publics av Vincent Timbindi Dabilgou, Burkina Fasos minister för transport, urban mobilitet och trafiksäkerhet, Jérôme Harnois, VD för RATP International och Christian Levin, försäljningsdirektör, Scania.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)