Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Klart med ny vd för Keolis Sverige

Jan Kihlström, ny vd för Keolis Sverige. Foto: Green Cargo.

Styrelsen i Keolis Sverige utsåg på fredagen Jan Kilström till verkställande direktör. Jan Kihlström
tillträder sin position på Keolis den 1 september.

Jan Kilström kommer senast från rollen som VD för Green Cargo där han ledde företaget genom en förändring med fokus på ökad effektivitet och lönsamhet.

Utöver detta har han även varit VD för Bring Frigoscandia och haft ledande befattningar inom Scania, både i Sverige och internationellt. Han har en civilingenjörsexamen i maskinteknik från Lunds universitet.

– Jag är oerhört glad över att Jan kommer att leda Keolis i det fortsatta arbetet för ett hållbart resande med kollektivtrafiken som stomme. Jan är en tydlig ledare som har stor erfarenhet av att leda verksamheter i utvecklingsskeden med ökad lönsamhet som resultat, säger  Marc Renouprez, International Regional Director Continental Europe på Keolis.

– Jag är väldigt glad över att få kliva in i ett bolag med ett starkt driv och som redan har kommit långt med sitt arbete inom framkomlighet och hållbarhet. Jag ser även fram emot att tillsammans med alla medarbetare få vara med och utveckla våra arbetssätt och skapa ett ökat resande runt om i Sverige, säger Jan Kihlström.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)