Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvos elbussar till Oslo

På väg till Norgesbuss i Oslo. Bild: Volvo Bussar.

Volvo Bussar har fått en order på 17 elbussar av modell Volvo 7900 Electric. Beställare är bussföretaget Norgesbuss och bussarna ska gå i trafik i Romerike, strax norr om Oslo. Med den här ordern har fyra norska städer köpt Volvos helelektriska bussar. De övriga är Trondheim, Drammen och Lillehammer.

Bussarna säljs som en komplett, nyckelfärdig lösning, där Volvo tar hand om allt underhåll av både fordon och batterier för en fast månatlig kostnad. De ska sättas i trafik sommaren 2019. De första levereras under det första kvartalet nästa år för att förberedas för ITxPT (Information Technology for Public Transport), som är den nya standarden för IT-system för ombordutrustning i bussarna och i backofficesystem.

– Vi är väldigt glada att Norgesbuss har valt oss som partner i detta spännande projekt, säger Svenn-Åge Lökken, försäljningschef vid Volvo Bussar Norge.

– Vi har skaffat oss en betydande kompetens inom elektromobilitet som vi tar med oss in i samarbetet med Norgesbuss och vi förväntar oss synergieffekter mellan de olika projekt som vi redan har startat i Trondheim, Drammen och Lillehammer.

Bussarna har en batterikapacitet på 200 kWh. De kommer att laddas via CCS2 kabel i depå.

Förutom till Norge har Volvo även sålt helektriska bussar i Sverige, Luxemburg, England och Polen. Utöver helt eldrivna Volvo 7900 Electric omfattar Volvo Bussars program av elektrifierade fordon även hybridbussar och elhybridbussar (laddhybrider). Totalt har företaget sålt över 4000 elektrifierade Volvobussar globalt.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)