Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixBus fördubblar i USA

FlixBus expanderar i USA. Foto: FlixBus.

Den europeiska expressbussjätten FlixBus fördubblar nu sin verksamhet i USA. FlixBus etablerade sig i USA i maj med bas i Los Angeles. Den 19 juli utökade man sin verksamhet till centrala och norra Kalifornien. FlixBus är Europas största aktör när det gäller långväga busstrafik. I början av maj köpte FlixBus Sveriges största expressbussföretag, Swebus, som under sommaren och hösten helt integreras i FlixBus´ verksamhet.

När FlixBus startade sin verksamhet i USA var det med trafik på destinationer i södra Kalifornien, Nevada och Arizona, bland annat Los Angeles, San Diego, Las Vegas, Palm Springs, Phoenix, Flagstaff och Tucson.

Nu för man in destinationer som San Francisco, Sacramento, Bakersfield, San Jose samt Reno i Nevada i linjenätet. Det totala antalet destinationer i USA uppgår nu till 40.

FlixBus lanserades för fem år sedan i Tyskland och bedriver idag trafik i 28 länder, inklusive Sverige.

– Genom att förbinda sydvästra Kalifornien med centrala- och norra Kalifornien och införa nya stopp, fler avgångar och lägre priser – kommer vår andra lansering att representera ett massivt skifte i hur människor i Kalifornien reser, säger André Schwämmlein, grundare och vd för FlixMobility, det vill säga FlixBus moderbolag.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)