Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Grönt ljus för nordisk busstandard

En gemensam nordisk busstandard träder i kraft i höst. Foto: Ulo Maasing.

Den gemensamma, nordiska busstandarden, Bus Nordic, har nu godkänts av alla berörda parter i de nordiska länderna, det vill säga Norge, Finland, Island och Sverige. Bus Nordic ska vara standard vid upphandlingar av busstrafik i Sverige samt beskriva de funktionskrav som branschen gemensamt har enats om. Nordic Bus ersätter den nuvarande standarden Buss 2014.

Målet är att Bus Nordic ska kunna tillämpas i trafikupphandlingar från hösten. Parternas ambition är att Bus Nordic ska träda i kraft den 1 september.

– Det är verkligen positivt att så många parter har engagerat sig i arbetet och det är roligt att vi kommit i mål med projektet. Dokumentet är efterfrågat och vi märker att det är många som vill ta hänsyn till standarden i sina upphandlingar framöver, säger Elisabeth Andreasson, projektledare för Bus Nordic.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)