Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Massproduktion av självkörande bussar

Det kinesiska teknologiföretaget Baidu i samarbete med busstillverkaren King Long planerar att starta massproduktion av sin självkörande buss Apolong. Foto: Baidu.

Det kinesiska teknologiföretaget Baidu planerar att nästa år starta tillverkning av elektriska självkörande småbussar i stor skala i samarbete med busstillverkaren King Long, rapporterar flera internationella medier. Hittills har de första 100 exemplaren av minibussen Apolong tillverkats, och produktionen kommer nu att trappas upp.

De första exemplaren av Apolong väntas komma i reguljär trafik i flera kinesiska städer i år och i början av 2019 ska bussen lanseras i Japan. Lanseringen i Japan ska ske i samarbete med det japanska företaget SB Drive som bildades förra året för att utveckla självkörande teknik för kollektivtrafik.

Apolong kan ta fjorton sittande passagerare och saknar helt förarplats och ratt.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)