Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Hjälp vid upphandlingar av skolskjuts

Arkivbild: Ulo Maasing.

Nu finns det stöd och vägledning för upphandlingar av skolskjuts. Det är den branschgemensamma Kollektivtrafikens avtalskommitté, KollA, som har tagit fram modellavtal med bilagor som kan hjälpa såväl köpare som säljare vid upphandlingar av skolskjutsar. Dokumenten lägger grunden till hur upphandlingar ska göras, oavsett upphandlande myndighet eller omfattning på det kommande avtalet.

Dokumenten är utformade med utgångspunkt från de rubriker som avtalskommittén anser bör finnas med i en skolskjutsupphandling.

Som ett extra stöd finns även ett fullständigt underlag från en väl genomförd upphandling och kan användas som hjälp med exempelvis formuleringar.

Informationen i modellavtalet och dess bilagor vänder sig alla som ansvarar för eller är delaktiga i upphandlingar av skolskjuts.

– Men varje upphandling är unik och dokumenten måste anpassas utifrån den aktuella situationen. De rubriker som finns i dokumenten är tänkta som en hjälp för att ge trygghet för både beställare och leverantör, säger Ewa Rosén, ordförande i KollA.

Här kan du ladda ner både modellavtalet och de olika bilagorna.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)