Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stororder från Nobina till kinesiska BYD

En av de eldrivna ledbussar från BYD som körs av Nobina i Oslo idag. Nu har Nobina beställt yttrerligare 42 elledbussar från BYD. Foto: Nobina.

Den kinesiska busstillverkaren BYD har fått sin hittills största enskilda europeiska order på elbussar. Det är Nobina i Norge som har beställt 42 eldrivna ledbussar för leverans under det andra kvartalet nästa år. Bussarna ska sättas i trafik i Oslo och kompletterar de två ledbussar från BYD som Nobina har idag. Nobina kommer då att ha 44 eldrivna ledbussar i Oslo.

Bussarna kommer att laddas via pantograf och ska att ersätta dagens dieselbussar på linjer, främst i östra Oslo.

– Vi har goda erfarenheter av de två ledbussar från BYD som vi har haft i trafik i Oslo under ett halvår, inräknat de utmanande vintermånaderna, och vi är övertygade om att de nya bussarna kommer att möta våra förväntningar, säger Jan Volsdal, vd för Nobina Norge.

– Vi är glada att Nobina åter har valt BYD för sina linjer i Oslo och för att kunna visa hur effektiva BYS:s 18-meters ledbussar är i en intensiv, högkapacitetstrafik. Vi erbjuder skilda laddningslösningar såsom pantografladdning till våra kunder för att möta deras behov av räckvidd, säger Isbrand Ho, vd för BYD Europe.

Taggat som: , , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)