Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Regnbågsflaggor på hundratals busslinjer

Runt 450 busslinjer i Stockholms län kommer att flagga med regnbågsflaggan i samband med EuroPride Stockholm. Foto: Ulo Maasing.

I samband med EuroPride Stockholm som äger rum i Stockholm under en dryg vecka kommer alla bussar i SL-trafiken i Storstockholm att flagga med regnbågsflaggor. Det innebär att regnbågsflaggan kommer att synas på ungefär 150 busslinjer i Stockholms län. EuroPride startar denna fredag och pågår därefter hela nästa vecka med den stora paraden nästa lördag, den 4:e augusti.

Flaggningen är en del av den stora manifestation som Stockholms läns landsting gör i samband med EuroPride med regnbågsflaggan vid landstingshuset, på sjukhus, bussar, pendelbåtar, Vaxholmsbolagets alla skärgårdsbåtar, och i belysta rulltrappor i tunnelbanan som blir regnbågsfärgade.

Många av landstingets medarbetare kommer också att gå med i paraden och i EuroPride Park kan alla besökare som vill få gratis snabbtester för hiv samt testa sig för syfilis.

– Stockholms läns landsting arbetar ständigt för att invånaren, resenären, patienten och våra medarbetare ska bemöta varandra med respekt på ett professionellt sätt. Det är självklart att detta gäller oavsett sexuell läggning, könsuttryck eller vilket kön man identifierar sig som. Landstingets deltagande i EuroPride är ett sätt att göra vårt ställningstagande tydligt, säger landstingsdirektör Malin Frenning.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)