Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Elhybrider från Volvo till Polen

Volvo säljer fler elektrifierade bussar till Polen. Foto: Volvo Bussar.

Volvo Bussar har fått en order på sju elhybrider till staden Grudziądz i norra Polen. Bussarna är av modell Volvo 790 Electric Hybrid. Det är den andra ordern på Volvos elhybrider i Polen. Tidigare i år beställde Inowroclaw åtta elhybrider och åtta fullelektriska bussar från Volvo. Totalt har nu Volvo sålt 112 elektrifierade bussar i Polen.

Bussarna kommer att snabbladdas med så kallad opportunity charging, via laddstolpar vid de två ändhållplatserna. Laddstationerna, som kommer levereras av Heliox, baseras på ett gemensamt gränssnitt, OppCharge, som innebär att de kan utnyttjas av elektrifierade bussar från andra tillverkare.

Bussen kan köras elektriskt ungefär 70 procent av en typisk stadsbussrutt. Elhybriden kan köras både på el och med hybriddrift.

– Den här lösningen möjliggör helt nya möjligheter när det gäller stadsplanering. Man kan skapa utsläppsfria zoner där bussen kör på el, tyst och utsläppsfritt. Det i sin tur möjliggör busshållplatser inomhus, till exempel i ett köpcentrum eller ett sjukhus, säger Małgorzata Durda, Bus Manager, Volvo Bussar Polen.

Bussarna ska levereras till Grudziadz våren 2019. De kommer tillverkas i Volvos produktionsanläggning i Wroclaw i Polen.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)