Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Miljoner fria resor i Skåne

Närmare 3,5 miljoner resor gjordes med de fria sommarlovskorten i Skåne. 28 procent av resorna gjordes med stadsbussarna i Malmö. Foto: Ulo Maasing.

Det gjordes nästan 3,5 miljoner resor med Skånetrafiken med de fria sommarlovskorten för skolungdomar som regeringen beslutade om tidigare i år. Totalt drygt 98 000 sommarlovskort skickades ut till berättigade ungdomar i Skåne. Och det var stadsbussarna i de skånska städerna som utnyttjades flitigast av ungdomar som inte behövde betala för sin resa.

Skånetrafiken rapporterar att hälften av de resor som gjordes med korten gjordes med stadsbussarna. Malmö ensamt står för 28 procent av det totala antalet.

– Vi har fått många rapporter om att det har varit mycket uppskattat och att Skånes ungdomar verkligen tagit chansen att prova på kollektivtrafiken. Vi hoppas att det här gör att man har fått en positiv bild av kollektivtrafiken och fortsätter att resa med oss även efter sommaren, säger Camilla Bunke, försäljningschef på Skånetrafiken.

Försäljningen av Skånetrafikens vanliga sommarbiljett minskade dock något. Biljetten gick att köpa på ett kort eller i Skånetrafiken-appen och totalt såldes det 185 881 biljetter. Av dessa såldes 35 708 sommarbiljetter i Skånetrafiken-appen vilket var en ökning med 200 procent jämfört med förra året. Förra året såldes 210 500 sommarbiljetter. Minskningen beror på påverkan från sommarlovsbiljetten.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)