Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nettbuss tar över när Svenska Buss avvecklar

Nettbuss tar över när Svenska Buss lägger ner. Foto: Nettbuss Travel.

Med start den 23 augusti tar Nettbuss Travel över expressbusstrafiken från Växjö via Vetlanda, Eksjö och Tranås till Stockholm. I måndags la Svenska Buss ner linjen som man trafikerat under många år. Trafiken har körts av Lingmerths Buss, som nu blir underentreprenör åt Nettbuss. För resenärerna blir det bussbyte i Linköping om man ska vidare norrut mot Stockholm.

– I Linköping kopplas linjen samman med Nettbuss Travels övriga linjenät. Det innebär att det kommer bli möjligt att resa till Jönköping samt till Stockholm, Norrköping och Mjölby från Växjö, säger Elvir Rascic, försäljningschef på Nettbuss Travel.

Sträckan mellan Växjö och Stockholm kommer initialt att trafikeras torsdagar, fredagar, lördagar och söndagar med en tur i vardera riktningen.

– Det skapar trygghet att det är en och samma researrangör från A till B och för de som vill resa billigt är bussen många gånger det bästa alternativet. Studenter är extra priskänsliga och vi hoppas nu kunna erbjuda studerande på Linnéuniversitetet i Växjö ett bra och billigare resealternativ till tåg och bil, säger Elvir Rascic.

Efter nerläggningen har Svenska Buss endast en linje kvar, Stockholm – Karlskrona – Malmö, som trafikeras av Bergkvarabuss.

Taggat som: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)