Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Snabbare stombussar i Stockholm

Stombussarna i Stockholm ska komma fram fortare.Foto: Ulo Maasing.

De blå stombussarna i Stockholm har under lång tid haft problem med framkomligheten, men nu planeras förbättringar. Politikerna i trafiknämnden i Stockholms stad väntas inom kort klubba en rad åtgärder som ska göra livet lättare för resenärerna på främst två stombusslinjer, 1 och 4.

Bland de föreslagna åtgärder finns flyttade hållplatser liksom förlängda hållplatser så att bussarna slipper köa för att vänta ut framförvarande buss. Några nya körfält för bussar tillkommer. Där får bussar och cyklister samsas. Ä ven några hållplatser slås samman till färre.

Förändringarna kommer att kosta cirka 20 miljoner kronor och är tänkta att genomföras under nästa år.

– Vi tror det får en betydande effekt, säger Astrid Adelsköld. Det blir pålitligare och mer förutsägbar trafik, framkomlighetschef på Keolis till lokaltidningen Mitti och tillägger:

– Jag tycker man kunde ha varit lite mer aggressiv i prioritering för bussen istället för bilen. Bland annat hade vi gärna sett att Kungsgatan öster om Sveavägen skulle bli bussgata liksom en bit till av Fridhemsgatan upp mot Fleminggatan.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)