Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina fortsätter satsa på Pride

 

Nobina deltar för sjätte året i rad som sponsor och partner till Stockholm Pride som i år även är EuroPride. Bild: Nobina Sverige.

Bussoperatören Nobina, som svarar för närmare 30 procent av den linjelagda kollektivtrafiken med buss i Sverige, deltar den här veckan för sjätte året i rad som sponsor och partner till Stockholm Pride. Arrangemanget är i år också EuroPride. Nobina deltar i såväl paraden på lördag som i EuroPride Park som öppnar idag, onsdag. Temat för Nobinas deltagande är ”Mångfald berikar”.

Nobina kör också gratis festivalbussar mellan EuroPride Park och EuroPride House – som officiell busspartner till Pride. I bussarna och i Nobinas tält uppmanas besökarna till att mötas, genom både dialog och sång.

– Hos oss på Nobina ska varje människa kunna vara öppen med vem hen är, och välkomnas som individ – oavsett könstillhörighet, sexuell läggning, religion eller etnicitet. Mångfalden inom Nobina berikar företaget och är en av våra allra största styrkor. För oss är det en ära och samtidigt en självklarhet att vara en stolt del av Pride, säger Jan Bosaeus, vd för Nobina Sverige.

Under tiden 1 – 4 augusti deltar Nobina också i EuroPride Park. Där vill man samtala med parkens besökare om hur man kan bidra till mer öppenhet och tolerans, samtidigt som Nobina är en del av den stora fest som Pride är.

I täten för Nobinas avdelning i paraden på lördag kommer en spektakulärt dekorerad dubbeldäckare att rulla.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)