Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nya toppar på Transportstyrelsen

Anita Johansson blir överdirektör på Transportstyrelsen och efterträds som styrelseordförande av Peter Norman. Foto: Transportstyrelsen.

Regeringen utsåg på torsdagen ny överdirektör och ny styrelseordförande på Transportstyrelsen. Myndighetens nuvarande styrelseordförande Anita Johansson utsågs till överdirektör på Transportstyrelsen. Anita Johansson ersätts av Peter Norman som styrelseordförande. Regeringen har även fattat beslut om två nya ledamöter till styrelsen. Det är Staffan Bengtsson och Anna-Lena Östborg.

– För första gången får Transportstyrelsen en överdirektör, som kommer att vara ett stöd till generaldirektören när det gäller ledning, styrning och kontroll över den interna verksamheten. Överdirektören är också myndighetens ställföreträdande generaldirektör. I och med att vi utser tre nya styrelseledamöter tillförs värdefull kompetens, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth(S).

Anita Johansson kommer senast från uppdraget som Transportstyrelsens styrelseordförande. Johansson har tidigare arbetet på AFA försäkring där hon var försäkringsdirektör och chef för området försäkring. Dessförinnan var hon direktör på Verket för högskoleservice. Johansson har även en lång erfarenhet av att arbeta inom Regeringskansliet i olika positioner.

Peter Norman var finansmarknadsminister under åren 2010-2014. Norman har varit verksam inom finansbranschen sedan 1992. Under 10 år, innan förordnandet som statsråd, har han arbetat som VD för Sjunde AP-fonden. Innan han kom till AP-fonden år 2000 var Norman bl.a. VD för Alfred Berg Asset Management 1996-1999 och direktör vid Riksbanken 1994-1995.

Staffan Bengtsson kommer närmast från Statens försvarshistoriska museer där han var överintendent och myndighetschef.

Anna-Lena Österborg är överdirektör på Totalförsvarets forskningsinstitut.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)