Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Östgötatrafiken kritiseras av Konsumentverket

Östgötatrafiken får kritik av Konsumentverket. Foto: Ulo Maasong.

Östgötatrafiken, som svarar för kollektivtrafiken i Östergötland, får kritik av Konsumentverket som anser att Östgötatrafiken brister i sin information till resenärerna. Det rapporterar SvT Nyheter Öst. Konsumentverket anser att det finns en rad brister i Östgötatrafikens information.

Bland annat anser verket att informationen om förseningsersättning inte är fullständig och att villkoren för reklamationer vid förseningar är otydliga.

Dessutom är verket kritiskt till det sätt på vilket hållplatserna presenteras för funktionsnedsatta i den karta som Östgötatrafiken har på sin hemsida. Likaså anmärker verket på informationen om tillgänglighet för funktionsnedsatta på fordonen. Konsumentverket anser också att marknadsföringen av biljettförsäljning till Kustpilentågen är vilseledande och otillbörlig.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)