Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

175 Scaniabussar på världens längsta bro

Världens längsta bro öppnade i veckan mellan Hong Kong och Macao. För Scania innebär det en storleverans av bussar. Foto: Scania.

I veckan öppnades världens längsta bro för trafik. För Scania har bron inneburit en rejäl leverans av bussar tillsammans med företagets kinesiska partner Higer. Den 42 kilometer långa bron mellan Hong Kong och Macao ska nämligen ha en omfattande busstrafik. 175 av bussarna för trafiken på bron levereras av Scania.

Trafiken är igång dygnet runt och Scania levererar 120 bussar som ska gå i skytteltrafik mellan hållplatser vid gränskontrollerna i vardera ändan av bron. Dessutom ska Scania leverera minst 55 turistbussar med karosser från Marcopolo och från lokala tillverkare för trafik för resenärer som ska längre bort från vardera brofästet.

När trafiken startade i veckan sattes de första 40 bussarna i trafik. Samtliga bussar ska vara levererade inom en tolvmånadersperiod.

Bron har kostat närmare 200 miljarder kronor att bygga.

Åtminstone 175 Scania/Higer ska gå i trafik mellan de båda gränsstationerna, liksom till destinationer bortom dessa. De senare bussarna är karosserade av Marcopolo, liksom av lokala karossörer. Foto: Scania.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)