Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixBus på offensiven i Norge

FlixBus expanderar i Norge genom att Schaus Buss har gått in som partnerföretag i den europeiska exprssbussjätten. Foto: FlixBus.

Expressbussjätten FlixBus växer nu i Skandinavien genom en offensiv i Norge. Det välkända norska bussföretaget Schaus Buss blir det första norska partnerföretaget i FlixBus nordiska linjenät. Schaus Buss är mer än 70 år och är idag en av de ledande aktörerna på Östlandet när det gäller långväga bussresor. För FlixBus innebär Schaus Buss entré i Europas största expressbussnätverk en avsevärd förstärkning av FlixBus trafik mellan Oslo och Köpenhamn via Göteborg.

– Vi har sett att det blir allt mer populärt för svenskar resa till Oslo, säger Jelena Jovanovic, presschef på FlixBus. Många arbetspendlar till Norge och så finns det andra som vill uppleva den norska huvudstaden helt enkelt. Flest passagerare reser med oss till norska städer som ligger upp till fyra timmars avstånd från avresesorten.

FlixBus erbjuder sammanlagt 23 direktförbindelser från Oslo med biljettpriser som börjar från 49 kr.

– Vi ser fram emot samarbetet med Schaus Buss och mot att förena deras långa erfarenhet med vår högteknologiska bokningsplattform och omfattande svenska och europeiska nätverk. Tillsammans kommer vi att skapa nya servicestandarder och är övertygade om att detta kommer bli riktigt bra, säger Jelena Jovanovic.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)