Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixBus växer vidare internationellt

Den stora italienska expressbussoperatören och bussresearrangören Gruppo Baltour inleder samarbete med FlixBus. Bild: FlixBus Italia.

Den europeiska expressbussjätten FlixBus, som tidigare i år köpte svenska Swebus och nu växer snabbt i Sverige, fortsätter även sin internationella expansion. I Italien har FlixBus nu ingått ett samarbetsavtal med en av de största italienska operatörerna av expressbussar och bussresor, Gruppo Baltour. Därmed lägger i praktiken också FlixBus under sig den italienska delen av det internationella busslinjenätet Eurolines italienska del, eftersom Baltour också svarar för Eurolines i Italien.

Samarbetet mellan FlixBus och Baltour innebär att italienska resenärer kan nå allt fler destinationer och dra nytta av fler frekvenser.

En avgörande faktor för Baltour är att man nu får tillgång till FlixBus mycket framgångsrika bokningssystem som har varit en plattform för FlixBus´ expansion ända sedan starten. Från mitten av november kommer resor på alla Baltour Groups linjer att säljas via FlixBus app och webplats, liksom i över 6 000 resebyråer över hela Italien. En inte särskilt vågad gissning är att Baltour och FlixBus siktar på att styra över all försäljning till digitala kanaler och därmed slippa de kostnader som resebyrådistribution innebär.

– Det här partnerskapet som bygger på vår mer än 50-åriga erfarenhet och FlixBus tekniska innovationskraft gör det möjligt för Baltour att fortsätta att växa, samtidigt som persontransporter på italienska däck blir mer konkurrenskraftiga, säger Agostino Ballone, vd för Baltour Group.

FlixBus finns sedan tidigare i Italien, men kan i och med avtalet med Baltour se sitt linjenät i landet samt mellan Italien och andra länder växa kraftigt.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)