Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Keolis satsar 100 miljoner på molnet

TeleComputings koncernchef Terje Mjøs och Jan Kilström, vd på Keolis skakar hand sedan de skrivit avtal om 100-miljonerkronorskontraktet. Foto: TeleComputing..

Buss- och spårtrafikoperatören Keolis har skrivit avtal med IT-företaget TeleComputing om molnbaserade tjänster och andra IT-tjänster. Avtalet innebär en förlängning på fem år av det nuvarande samarbetet mellan de båda företaget. Avtalet kan förlängas i ytterligare två år och har ett uppskattat värde på över 100 miljoner kronor.

Keolis står inför en transformation av sin IT-lösning med moderna molnlösningar som Microsoft O365 liksom nya Oracleplattformar, förbättrade nätverkstjänster för bussdepåer och framtidssäkrade tekniska plattformar för applikationsdrift.

Avtalet innebär en fullständig outsourcing av Keolis IT-verksamhet med datacenter, nätverksdrift, serverdrift, applikationsdrift, servicedesk med mera och där TeleComputing utgör Keolis IT-avdelning.

– Molnet ger många möjligheter för bättre verksamhet och hybrida molntjänster är på många sätt en plattform för digital transformation. Nu ser vi fram emot att ta ytterligare steg tillsammans med Keolis, säger TeleComputings koncernchef Terje Mjøs.

– För att utnyttja möjligheterna i framtiden behöver vi en engagerad och driven partner som både för oss framåt och stöttar oss i vad vi vill göra. Det förväntar vi oss att få av TeleComputing, säger Jan Kilström, vd för Keolis Sverige.

TeleComputing har varit partner till Keolis sedan 2013.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)