Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mest Mercedes-Benz i september

Bussar med stjärna i nosen toppade i Sverige i september.

Mercedes-Benz toppade nyregistreringarna av tunga bussar i Sverige under september. Det framgår av branschorganisationen Bil Swedens statistik. Månaden var stillsam när det gäller nya bussar. Under september registrerades totalt 61 nya bussar (både lätta och tunga), 33,7% färre än under samma tid förra året, då 92 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – september 638 bussar, 39,5% färre än förra året, då 1054 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 45 under september, 32,8% färre än under samma tid förra året då 67 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – september 407 tunga bussar, 48,3% färre än under motsvarande period förra året då 787 registrerades.

Här är siffrorna, märke för märke:

Mercedes-benz 22
MAN 8
Scania 7
Setra 4
volvo 3
Neoplan 1

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)