Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Risk att bli uppäten av varg inte skäl att få skolskjuts

Anses inte hota skolbarn i Surahammar.foto: Mas3cf/Wikimedia Commons.

”Risken finns att ett barn blir uppätet av varg i vinter”. Det befarar Conny Johansson(SD), kommunfullmäktigeledamot i Surahammar, som i fullmäktige hade motionerat att alla barn ska ha rätt till skolskjuts från hemmet. Men risken att barnen stöter på varg eller något annat rovdjur är inte tillräckligt skäl för skolskjuts från dörren, ansåg kommunfullmäktige som inte trodde att sagan om Rödluvan skulle bli verklighet i Surahammar.

– Jag tror inte ni förstår problemet. Risken finns att ett barn blir uppätet i vinter. En varg kan döda en stor älg så varför inte ett barn som står och väntar på bussen, frågade Conny Johansson, skriver Fagersta-Posten.

Idag har skolbarnen rätt till skolskjuts hela vägen till och från hemmet om det är längre än tre kilometer till närmaste hållplats och kommunfullmäktige ansåg inte att det fanns anledning att göra något undantag för de cirka 100 barn i Surahammar som går upp till tre kilometer till skolskjutsen.

Ingen person i Sverige har angripits av en vild varg sedan 1821. Under 1700-talet finns det fyra dokumenterade fall av vargangrepp.

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. Även i de fall som härstammar från 1820-1821 förmodas det vara en frisläppt f.d. tamvarg som stod för attackerna mot människor, den s.k. Gysingevargen som fötts upp på Gysinge gård.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)