Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt system för bussar på Arlanda

Vid infarten till terminalerna 2, 4 och 5 finns infartsskärmar som visar vilken hållplats som bussen har blivit tilldelad. Bild: Swedavia.

Från och med torsdagsförmiddagen inför det statliga flygplatsbolaget Swedavia ett nytt system för bussangöring vid Arlanda flygplats. Systemet har utvecklats och installerats under året och används från cirka klockan 10 på torsdagen.

Vid infarten till terminalerna 2, 4 och 5 finns infartsskärmar som visar vilken hållplats som bussen har blivit tilldelad. Där finns information om busslinje, destination och vilka hållplatslägen som ska angöras.

Bommarna öppnas med hjälp av en slinga.

Vid själva hållplatserna finns skyltar som anger hållplatsläge, linje eller motsvarande, destination och avgångstid. Inne i terminalerna finns informationsskyltar som visar realtider för avgående bussar. Om bussen inte levererar realtid visas istället tidtabellstider.

Vid bussremoten vid CirkleK finns en informationsskärm som visar ankomsttider för flyg, vilket gör att bussar inte behöver köra fram till respektive terminal för tidigt. Tidigast 20 minuter efter flygets ankomst ska bussen köra fram.

Här kan du finna Swedavias information om det nya systemet för bussar på Arlanda.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)