Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Vägrande färdtjänstbolag i konkurs

Taxiföretaget Kronan i västra Sverige har begärt sig själv i Konkurs.

Taxiföretaget Kronan i Västra Götaland begärde på onsdagen sig själv i konkurs. I september gav Västtrafik taxiföretaget Kronan sparken på elva av de 29 trafikavtal om serviceresor som Kronan haft med Västtrafik motiverade beslutet med allvarliga kvalitetsbrister. Kronan kontrade i början av oktober med att helt sluta köra de serviceresor som man hade avtal om med Västtrafik, alltså även den trafik som Västtrafik inte hade sagt upp. Nu avslöjar tidningen Bohusläningen att Kronan redan från trafikstarten i somras hade dragit på sig omfattande viten för brister i trafiken.

Den ursprungliga uppsägningen från Västtrafik gällde trafik med 60 bilar för sjukresor, skolskjutsar och färdtjänst. I början av oktober svarade Kronan med att som protest sluta köra med alla sina 120 bilar i 16 kommuner.

Men redan från trafikstarten i somras hopade sig vitena för Kronan, rapporterar Bohusläningen som har tagit del av statistik från Västtrafik. Enbart under avtalsperiodens första sex veckor drog Kronan på sig viten på drygt 1,6 miljoner kronor för 635 olika vitesgrundande avvikelser från avtalet.

Vitena gällde ett brett spektrum av brister. Vanligast var förseningar, bristande tillgänglighet (alltså fordon som inte levde upp till tillgänglighetskraven i avtalet) och felaktigt utförda köruppdrag.

Under avtalsperiodens första sex veckor gick det inte en dag utan att Kronan fick viten för brister i sitt sätt att sköta trafiken.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)