Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Största bussmässan breddar internationellt samarbete

Världens största bussmässa, Busworld i Belgien, ökar sitt samarbete med den internationella kollektivtrafikunionen UITP. Bilden är från senaste Busworld i Kortrijk. Foto: Busworld.

Världens största bussmässa, belgiska Busworld, stärker sitt samarbete med den internationella kollektivtrafikunionen, UITP. När Busworld i oktober nästa år flyttar från Kortrijk till Bryssel och Brysselmässan kommer parterna att arrangera det man räknar med kommer att bli den största internationella busskonferensen någonsin.

Det är Busworld Academy, Busworlds kunskapsplattform, som tillsammans med UITP kommer att arrangera den stora konferensen om bussar och busstrafik, International Bus Conference. Konferensen äger rum i anslutning till Busworld den 18 – 23 oktober 2019.

Samarbetsavtalet har undertecknats av Busworld Academys chef Redgy Deschacht och UITP:s generalsekreterare Mohamed Mezghani. Den första upplagan av konferensen ägde rum i samband med Busworld i Kortrijk 2017.

Denna har följts av regionala arrangemang, dels vid Busworld Latinmerika i december förra året samt vid den kommande Busworld Ryssland som äger rum samtidigt som Persontrafikmässan i Stockholm.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)