Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tonåringar ska lockas till transportnäringen

På sajten vikor.nu vill Transportföretagen intressera ungdomar för bland annat bussföraryrket.

Transportföretagen, där Sveriges Bussföretag ingår, gör nu en satsning på att öka intresset för transportnäringen bland ungdomar i ålder 13 – 16 år. Det finns gott om jobb inom alla yrken i transportnäringen så man är i princip garanterad jobb direkt efter studenten, framhåller Transportföretagen.

I transportnäringen ligger tekniken i framkant och arbetsmiljöerna är stimulerande, hävdar Transportföretagen. Men trots detta väljer få ungdomar yrkesutbildningar idag. För att ändra på det lanserar därför Transportföretagen sajten ”Vi kör!” som riktar sig till ungdomar mellan 13 och 16 år för att öka intresset för branscherna.

Sajten fokuserar på yrken där det idag råder stora rekryteringsbehov – motorbranschen, yrkesförare samt yrken inom sjöfart och flyg – där man bland annat behöver fler sökande till utbildningarna.

– Många unga tror idag att yrkesutbildningar endast är till för de skoltrötta. Den uppfattningen vill vi ändra på genom att visa på hur våra branscher har blivit allt mer digitaliserade där många av yrkena leder till roliga jobb och stora framtidsmöjligheter. Detta hoppas vi kunna förmedla genom Vi kör!-sajten, säger Mychèle Östman, kommunikationschef på Transportföretagen.

Initiativet är en omfattande ungdomssatsning för att säkra den framtida kompetensen inom transportnäringen.

– Det är en stor och nödvändig satsning som vi gör. Vi vill visa att det går att få ett roligt jobb direkt efter studenten där man kan göra skillnad och uppfylla sina drömmar. Det är vårt mål att sajten får en positiv effekt samt ändrar den förlegade bild som finns av våra branscher och dess yrken idag, avslutar Mychèle Östman.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)