Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Elektrifiering i fokus på Transportforum

Per Kåge3son, välkänd forskare och debattör inom miljöområdet, tillhör inledarna på nästa års Transportforum i Linköping. Foto: Ulo Maasing.

Elektrifieringen av transportsektorn kommer att vara i fokus på nästa års Transportforum, det vill säga den årliga stora transportkonferensen i Linköping i regi av VTI. Den inledande sessionen på Transportforum ska behandla elektrifieringens möjligheter och utmaningar för att nå klimatmålen.

Bakgrunden är att klimatpåverkan från Sveriges transportsektor år 2030 ska vara 70 procent mindre än 2010. Målet ska bland annat nås med energieffektivare fordon och andra bränslen. En del av det kan vara elektrifiering.

Frågorna kring elektrifieringens möjlighet4r och utmaningar för att nå klimatmålen kommer att belysas av två talare, Mattias Goldman, 2030-sekretariatet, och Per Kågeson, välkänd forskare och debattör inom miljöområdet.

Transportforum 2019 äger rum i Linköping den 9 – 10 januari.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)