Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

SamBus vann i Västerbotten

SamBus , ett företag i A Björkskoncernen, avancerar norrut när Länstrafiken i Västerbotten nu har avgjort en trafikupphandling kring Umeå. Foto: Ulo Maasing.

Det tidigare samverkansbolaget SamBus AB, som sedan i våras ägs av A Björkskoncernen, har vunnit den upphandling av busstrafiken kring Umeå som Länstrafiken i Västerbotten nu har avgjort. För SamBus innebär vinsten att företaget tar ett rejält kliv norrut från att tidigare ha verkat enbart i Mälardalslänen samt Dalarna och Gävleborg.

Sammanlagt sju företag anmälde intresse för trafiken men endast tre lämnade in anbud: Busspoolen i Västerbotten, SamBus och Transdev. Efter förhandlingar har Länstrafiken i Västerbotten valt det anbud som varit ekonomiskt mest fördelaktigt.

SamBus vinnande bud hade prislappen 40,9 miljoner kronor/år, Transdevs bud landade på 42 miljoner kronor och Busspoolen i Västerbotten på 45,8 miljoner kronor.

De linjer som omfattas av upphandlingen är Länstrafikens linjer 78, 114-116, 118 – 127, 131, 132, 171, 176, 178 och 179.

Trafikstarten är den 1 januari 2020 och avtalet löper på upp till tio år.

Avtalsspärr råder och tidigast den 15 november kan avtal skrivas om inget överklagande kommit in under tiden.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)