Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

SamBus vann i Västerbotten

SamBus , ett företag i A Björkskoncernen, avancerar norrut när Länstrafiken i Västerbotten nu har avgjort en trafikupphandling kring Umeå. Foto: Ulo Maasing.

Det tidigare samverkansbolaget SamBus AB, som sedan i våras ägs av A Björkskoncernen, har vunnit den upphandling av busstrafiken kring Umeå som Länstrafiken i Västerbotten nu har avgjort. För SamBus innebär vinsten att företaget tar ett rejält kliv norrut från att tidigare ha verkat enbart i Mälardalslänen samt Dalarna och Gävleborg.

Sammanlagt sju företag anmälde intresse för trafiken men endast tre lämnade in anbud: Busspoolen i Västerbotten, SamBus och Transdev. Efter förhandlingar har Länstrafiken i Västerbotten valt det anbud som varit ekonomiskt mest fördelaktigt.

SamBus vinnande bud hade prislappen 40,9 miljoner kronor/år, Transdevs bud landade på 42 miljoner kronor och Busspoolen i Västerbotten på 45,8 miljoner kronor.

De linjer som omfattas av upphandlingen är Länstrafikens linjer 78, 114-116, 118 – 127, 131, 132, 171, 176, 178 och 179.

Trafikstarten är den 1 januari 2020 och avtalet löper på upp till tio år.

Avtalsspärr råder och tidigast den 15 november kan avtal skrivas om inget överklagande kommit in under tiden.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)