Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Elektrisk minipremiär från Indcar

Spanska Indcar har utvecklat en eldriven liten buss för exempelvis närtrrafik och färdtjöänst. Foto: Indcar.

Den spanska busstillverkaren Indcar presenterade i veckan sin första eldrivna minibuss, Strada e-City. Det är en lågentrébuss, baserad på Iveco Daily, och enligt tillverkaren tänkt för trafik i större städer, även om vi nog närmast ser den som en närtrafik-, servicelinje- eller färdtjänstbuss. Bussen har utvecklats i samarbete med bland andra lokaltrafiken i Barcelona, TMB, och en rad andra intressenter. Indcar svarar för påbyggnaden.

Enligt Indcar klarar bussen att köras upp till 16 timmar i tät stadstrafik med luftkonditioneringen påslagen.

Bussen är 7,21 meter lång och 2,43 meter bred samt har en maximal kapacitet på 22 passagerare (8 sittande, 2 klaffstolar samt tio stående). Litium NMC-batterierna på 135 kWh klarar 4 000 laddningscykler, vilket motsvarar under tio års drift. Elmotorn är på 140 kW.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)