Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Lyft för bussterminal i Kalmar

Bussterminalen i Kalmar, sedd genom ett tågfönster.Foto: Olof Lagerkvist/Wikimedia Commons.

Bussterminalen vid Kalmar Centralstation ska moderniseras. Med start på måndagen ske terminalen, där 7 000 personer passerar dagligen, att få sig en rejäl upprustning. ”Bussterminalen vid Kalmar Central har under flera år fått alldeles för lite uppmärksamhet. Nu är det dags att rusta upp och modernisera länets största busshållplats”, säger Karl-Johan Bodell, trafikdirektör vid Kalmar Länstrafik, KLT.

Alla busskurer vid terminalen ska bytas ut mot nya, större. Varje hållplatsläge ska få en digital skärm med information om kommande avgångar. De flesta anslagstavlor med papperstidtabeller kommer ersättas med digitala skärmar och biljettautomaten flyttas till en bättre placering.

– Pappersanslagen blir snabbt inaktuella och framförallt svårlästa på grund av fukt och kallt väder. Skärmarna kan ge aktuell information och även tala om störningar i trafiken. Allt för att underlätta för kunden, säger Katharina Seijsing, trafik- och planeringschef vid Kalmar Länstrafik.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)