Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

John Strand lämnar Transdev – blir vd för Grönklittsgruppen

John Strand, från Transdev och Merresor till Grönklittsgruppen.

John Strand, 47, vd för Transdev Sveriges dotterbolag Merrersor AB, lämnar Transdev och blir vd för Grönklittsgruppen. Grönklittsgruppens styrelse har utnämnt honom till vd med tillträde i mitten av januari nästa år. Merresor är det företag inom Transdev Sverige AB där Transdevs kommersiella verksamhet bedrivs, bland annat Flygbussarna, Båtbussarna och Bussakuten.

Grönklittsgruppen verkar inom turismnäringen och är ett av Sveriges snabbast växande turismföretag. Grönklittsgruppen bedriver verksamhet inom boende, konferens, camping, skidor och temaparker.

– John Strand har i sin tidigare verksamhet visat prov på förmåga att med lönsamhet driva och utveckla affärer, något som Grönklittsgruppen nu kommer få glädje av. Även hans mångåriga erfarenhet av offentlig upphandling och myndighetskontakter är värdefulla, säger Jan Friedman, styrelseordförande i Grönklittsgruppen.

– Med John Strand som vd får vi en ledare med uttalade ambitioner att bygga ett ännu större företag inom besöksnäringen.

Bland annat ska Grönklittsgruoppen fortsätta att förädla Orsa Grönklitt som destination samt att utveckla och befästa Svenska Campingpärlor.

John Strand har arbetat inom Transdev och Merresor under närmare sju år.

Taggat som: , , , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)