Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Lansering av däck för elbussar

Däcktillverkaren Hankook lanserar ett nytt däck för eldrivna stadsbussar. Foto: Hankook.

Däcktillverkaren Hankook lanserar nu ett särskilt däck för elbussar. Bakgrunden är att elbussar ofta är tyngre än traditionella bussar på grund av batterierna, vilket gör att däcken också har ett ökat lastindex. Det nya däcket har av Hankook fått namnet SmartCity AU04+.

Enligt tillverkaren har däcket också ett mycket lågt rullmotstånd vilket bidrar till att minska elförbrukningen hos eldrivna stadsbussar. Däcket, ett stadsbussdäck i dimension 315/60 R 22.5, har en ökad bärförmåga jämfört med standarddäck.

Hankook uppger också att man, när man tagit fram det nya däcket, hade fokus på goda broms- och greppegenskaper, i synnerhet i vått väglag.

Jämfört med konventionella förbränningsmotorer kan nämligen elmotorer ge fullt vridmoment omedelbart. Det innebär att elbussar, och därmed även däcken, reagerar snabbare på ändringar i hastigheten eller på varierande vägförhållanden. Det ställer därmed högre krav på elbussdäck att hantera sådana förhållanden.

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. *Hankook

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)